Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева

Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева ...

1000 лева глоба за мъж, бутнал и скъсал документи на данъчни служители.


Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева на мъж, възпрепятствал работата на данъчни служители, съобщиха от пресцентъра на Съда.

39-годишният добричлия е признат за виновен в това, че на 18 октомври 2016 г. в павилион за пакетирани стоки в Добрич противозаконно е попречил на двама данъчни инспектори от ТД на НАП - Варна да изпълнят свое законово задължение. На посочената дата данъчните служители били изпратени да връчат документи във връзка със започнала ревизия на фирмата, стопанисваща обекта.

В павилиона се намирала жена, представляваща фирмата, на която служителите се опитали да връчат книжата, но тя отказала да ги приеме. Докато двамата инспектори разяснявали на жената същността на документите, в обекта дошъл подсъдимият, който бил упълномощен да управлява проверяваната фирма.

Той попречил на служителите да извършат задълженията си, като влязъл в пререкания с тях, скъсал данъчни документи и ги избутал от павилиона.

От данните по делото става ясно, че мъжът е с чисто съдебно минало. Окръжният съд го освободи от наказателна отговорност за извършеното деяние, като му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Постановеното решение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.

Източник: novini.bg