Окръжният съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на

...
Окръжният съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на
Коментари Харесай

Съдът в Добрич предаде издирван българин на Чехия

Окръжният съд в Добрич позволи предаване на български жител на управляващите в Чехия за осъществяване на наказателно гонене против него. Мъжът е упрекнат в непозволено придобиване, подправяне и смяна на платежни документи. Той е бил арестуван в Добрич на 31 август.

Българският жител е бил разгласен за интернационално търсене въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Районния съд в чешкия гр. Острава. Чешките управляващи са поискали задържането и предаването на българина по отношение на съмнение за присъединяване му в закононарушения.

Мъжът е открит в Добрич на 31 август 2020 година, след което му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. В съда той е изразил доброволното си предпочитание да бъде предаден в Чехия. В случай на присъда за изтърпяване на наказване отнемане от независимост, упрекнатият ще може да я излежи в България.

Решението на Окръжния съд в Добрич е дефинитивно. Мъжът ще бъде наведен във варненския затвор до фактическото му предаване на чешките управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР