Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебното следствие по

...
Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебното следствие по
Коментари Харесай

Обирджия заплашва проститутки с пистолет в Добрич

Окръжният съд в Добрич даде ход на правосъдното разследване по дело за обир против 28-годишния Ганчо Г. от Добрич. Повдигнато му е обвиняване за това, че на 5 май 2016 година в Добрич ограбил две дами, като насочил револвер към тях.. Според обвиняването, от едната жена бил лишен мобилен телефон дружно със СИМ карта, на обща стойност 62 лева, а от другата 250 лв.. Деянията са осъществени при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив.

В обвинителния акт се сочи, че потърпевшите, които работели като проститутки на околовръстния път в Добрич, в началото не съобщили в полицията за осъществения обир. За него се схванало към месец по-късно, когато при профилирана полицейска акция едната от пострадалите била открита да проституира в същия регион и била отведена в полицията за сформиране на сигнален протокол. В една от стаите на полицейското ръководство тя видяла табло със фотоси на търсени лица, измежду които била и фотографията на подсъдимия. Едва тогава дамата разказала пред органите на реда за грабежа, като декларирала, че е разпознала нападателя си в лицето на подсъдимия.

Пострадалите дами бяха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци по делото. Всяка от тях е предявила цивилен иск за сумата от 5000 лв. за породените й от действието неимуществени вреди, както и иск за обезщетение за нанесените имуществени вреди.

Производството минава по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица. Показания пред съда дадоха двете потърпевши дами. Разпитани бяха и 20 от общо 26 очевидци по делото, а подсъдимият съобщи, че на този стадий не желае да дава пояснения. Процесът ще продължи на 6 юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР