Окръжният съд в Бургас отказа да промени наложената мярка за

...
Окръжният съд в Бургас отказа да промени наложената мярка за
Коментари Харесай

Съдът не пусна на свобода бияча на незрящи туристи

Окръжният съд в Бургас отхвърли да промени наложената мярка за неотклонение "домашен арест " на 21-годишния Тодор Николов, нападнал незрящи туристи в Несебър.

Младежът е обвинен за това, че на 24 юни, при ръководство на лек автомобил Mercedes в Несебър, е блъснал незряща пешеходка (51-годишна гражданка на Словакия). След това Тодор Николов излязъл от колата и нанесъл удар с лявата си ръка в лицето на различен пешеходец (57-годишна гражданка на Словакия - водачката), като скочил в придвижване и оставил без непрестанен надзор при включен мотор автомобила. Побоят е нанесен неоснователно.

В началото на юли Николов беше пуснат от ареста от Районния съд в Несебър, който му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция " в размер на 3000 лв.. Тогава стана ясно, че младежът страда от тежко ендокринно заболяване, високо кръвно и глаукома. Според специалистите положението му води до неочаквани прояви на яд и постоянно изпадане в свръхемоционално положение. Затова и не му бе наложена мярка "задържане под стража ".

Окръжните магистрати в Бургас обаче не се съгласиха с мнението на районните съдии и трансформираха мярката за неотклонение на Тодор в "домашен арест ", защото като има заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост.

Несебърлията и юристът му пък апелираха и желаеха по-лека мярка.
Окръжният съд в Бургас обаче отхвърли. Според магистратите продължава да съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Съдът не показа доводите на отбраната, че все още тази заплаха е с намаляла степен на активност. Изложените в правосъдно съвещание от бранителя здравословни аргументи от една страна не могат да опровергаят посочената нагоре действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение и въпреки това явно не са въздействали възпиращо на Тодор Н. да извърши разследваното незаконно действие, обявиха окръжните магистрати.

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР