Окръжният съд в Бургас остави в ареста британеца Дани Джеймс

...
Окръжният съд в Бургас остави в ареста британеца Дани Джеймс
Коментари Харесай

Пияният британец, пребил от бой инвалид в Слънчев бряг, остава зад решетките


Окръжният съд в Бургас остави в ареста британеца Дани Джеймс Нот, който атакува беззащитен неработоспособен в хотел в Слънчев бряг. Преди минути състав на БОС с докладчик Георги Грънчев постанови, че Дани Джеймс на този стадий би трябвало да остане зад решетките.
От определението на съда стана ясно, че в случай че отбраната успее да потвърди, че татко му Джеймс Нот фактически има апартамент в Несебър, то мярката му може да се преразгледа и наложи по-лека – домакински арест или парична гаранция, написа "Флагман ". Новият юрист на Дани Джеймс – столичният правист Мартин Костов, който пое отбраната, показа мощния мотив за лично жилище в България, само че поради късите периоди, не съумя да обезпечи нищо друго с изключение на нотариалния акт. Ако нови доказателства бъдат показани, ще се насрочи съвещание в Районния съд в Несебър през идната седмица, а съществуването на жилище, е причина за освобождение.
Както в правосъдна зала юрист Мартин Костов посочи за сходно нарушение – лека телесна щета, се постанова условна присъда или пробация, поради което задържане под стража, се явява несъразмерна мярка. Прокуратурата обаче го желае зад решетките поради високата публично заплаха на действието му. В ареста, без присъда Дани Джеймс може да изкара до два месеца.
В същото време стана ясно, че досъдебното произвеждане е преквалифицирано – от бързо по общия ред, което ще отнеме няколко месеца, до момента в който бъде импортирано обвиняването и делото тръгне да се преглежда в съда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР