Окръжният съд в Благоевград остави шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

...
Окръжният съд в Благоевград остави шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов
Коментари Харесай

Шефът на КАТ-Благоевград остава в ареста

Окръжният съд в Благоевград остави шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов в ареста за непрекъснато.

Заседанието се гледаше при закрити врата, тъй като пред съдията Атанас Маскръчки постъпиха молби от юристите на упрекнатите, че те не желаят да бъдат снимани. Защитата се базира на Регламента за отбрана на персоналните данни, който влиза в действие от през днешния ден. Прокуратурата също изиска съвещанието да бъде закрито, а съдията почете исковете.

На делото съдията реши Стоицов да остане в ареста. Другият арестуван обаче - Бойко Шарков, беше освободен от ареста против парична гаранция в размер на 7 000 лв..

Решението може да се апелира пред Апелативният съд в София, заяви " 24 часа ".

Припомняме, Стоицов и Шарков бяха арестувани при спецакция в пътната полиция в Благоевград против чиновници, получавали подкупи при скица за експресна регистрация на коли и за приемане на ВИП номера.

Срещу началника са повдигнати три обвинявания - за скица за противозаконна експресна регистрация на коли и отдаване на ВИП номера, за нелегално държане на револвер и закононарушения по работа.

По-рано през днешния ден Михаил Халачев, който е някогашен началник на пътната полиция в регионалния град и другар на арестувания Стоицов, съобщи, че оръжието, което беше открито в сейфа на Стоицов в хода на спецакцията, е негово. По думите на Халачев той има револвера от 20 години и има позволение за него. Срокът на разрешителното изтичал през 2020 година.

Мъжът осведоми, че е оставил оръжието си в касата на Стоицов, тъй като пътува постоянно в чужбина, а неотдавна имало грабеж в жилище на ловджия, което го тормозило. " Задигнаха му пушките и го осъдиха ", съобщи той.

Халачев уточни и че откритите 5 300 лв. в сейфа на началника на Пътната полиция в Благоевград също са негови. Когато дал револвера, той оставил и сумата, която била предопределена за образуване на футболен шампионат на пътните служители на реда от района. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР