Окръжният съд - Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение задържане

...
Окръжният съд - Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъжа, блъснал патрулка и убил полицай

Окръжният съд - Сливен постанови непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 39-годишния Георги Костадинов, който преди два дни се блъсна полицейска кола по пътя сред новозагорските села Радево и Сокол, в резултат на което умря пътен служител на реда от Нова Загора.

Той е упрекнат, че в пияно положение и по непредпазличост е предизвикал на гибелта на полицейския чиновник, съобщи Българското национално радио.

Разследването е открило, че Георги Костадинов е блъснал полицейската кола, макар, че тя е била със включени светлини и в специфичен режим на работа. При случаят потърпевшият полицейски чиновник е бил наоколо до ударената кола и е работил по друго пътно-транспортно произшествие. В резултат на удара служителят на реда е откаран в болничното заведение в Сливен с тежки пострадвания, където е умрял.

Алкохолната проба на водача направена с дрегер е отчела 0,68 промила.

Служебният бранител на 39-годишният водач от Стара Загора юрист Елена Димитрова разяснява, че нейният клиент съжалява за трагичния случай.

" Първо желая да изкажа съболезнования от мое име и от името на моя подзащитен към фамилията на умрялото момче. Подзащитният ми съжалява. Към този миг не мога да дам повече мнения, защото следствието е в самото начало ", сподели юрист Димитрова.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР