Окръжният съд потвърди присъдата от 1 година и половина на

...
Окръжният съд потвърди присъдата от 1 година и половина на
Коментари Харесай

Година затвор, за мъж хванат с контрабандни цигари за 14 бона


Окръжният съд удостовери присъдата от 1 година и половина на обвиняем за владеене на цигари без бандерол за над 14 000 лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

56-годишният обвинен Мустафа ще търпи наказване отнемане от независимост за период от 1 година и половина в затвор при общ режим. С присъдата му е наложена и санкция от 5 000 лв. и е лишен от право да упражнява комерсиална активност за период 3 години. Престъплението е осъществено на 19 ноември 2015 година

Осъденият управлявал автомобил, където имало особено изработен тайник зад задната седалка. Мустафа бил спрян за инспекция от полицейски чиновници, които провеждали профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на разпространяването на цигари без бандерол. Справка посочила, че мъжът има престъпни регистрации, една от които била за това.

При претършуване на автомобила в багажника била открита дъска с инсталирани представители на музикална уредба, която прикривала дъното на тайника. Така били открити 2000 кутии с цигари без бандерол от разнообразни марки. Подсъдимият декларирал, че ги е купил от лице от Хасково и че са предопределени за продажба.

Стойността на цигарите без бандерол била 14 130 лв., като размерът на дължимия данък за тях съгласно назначената съдебно-оценителна експертиза възлизал на 7290 лв..

Потвърдената присъда на Мустафа К. влиза в действие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР