Окръжният съд на Бургас остави 56-годишния Антоан Подмолов от Каменар

...
Окръжният съд на Бургас остави 56-годишния Антоан Подмолов от Каменар
Коментари Харесай

Подмола не успя да трогне съдийте, остава в ареста

Окръжният съд на Бургас остави 56-годишния Антоан Подмолов от Каменар по прякор Подмола в ареста. Мъжът бе арестуван тази седмица по обвиняване за опиати. Според юриста на Антоан обаче в него не са открити такива. Прокурор Червеняков пък съобщи, че съгласно държавното обвиняване Подмола давал дребни количества дрога на лица от турски генезис като заготовка и в случай че те я одобрели, създавали организация за пласирането й в Хасково и Кърджали, заяви BugasInfo.

Припомняме, че Подмола бе арестуван, поради това, че на 10-ти януари в дома си в поморийското село Каменар дал персонално на различен човек опиат - 4 топчета коноп в кутия от цигари. В случая конопът попаднал в Мустафа, който е очевидец. По този случай е формирано настрана досъдебно произвеждане.

Подмола е прочут с връзката си с Димитър Желязков - Очите през годините.

Днес адвокатката на Антоан изиска по-лека мярка, с цел да може мъжът да се грижи за 81-годишната си майка, с която живее, и която е прекарала инсулт. Съдът обаче реши да остави мъжа в ареста.

Съдът счете, че въпреки и на относително ранен стадий, досега в хода на досъдебното произвеждане са събрани гласни, писмени, материални доказателства и доказателствени средства, от които може да бъде изведено в задоволителна степен на меродавност обосновано съмнение за авторството на действията.

Съдът счете, че е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение от страна на Антоан Подмолов, в случай че не бъде арестуван, която заплаха се извежда от показанията на очевидците С. Б. и М. К. По отношение заплахата от укриване, Окръжен съд - Бургас откри, че все още не съществува действителна заплаха обвиняемитя да се укрие, защото същият има трайна връзка с обитаемото място, в което живее. Опасностите, а точно обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение са дадени различно, заради което и съществуването единствено на една от тези рискове е задоволително, с цел да обоснове взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен период пред въззивна инстанция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР