Окръжният съд на Амстердам е запорирал 100 процента от акциите

...
Окръжният съд на Амстердам е запорирал 100 процента от акциите
Коментари Харесай

Запорирани са акциите на руската фирма за Турски поток

Окръжният съд на Амстердам е запорирал 100 % от акциите на дъщерното сдружение на " Газпром " – " Южен поток Транспорт ", което се занимава със градежа и ръководството на плана за газопровода " Турски поток ". Това е станало по искане на украинската компания " Нафтогаз ". Причината е, че " Газпром " е трансферирал акциите на " Южен поток Транспорт " в друго свое дъщерно сдружение – " Газпром трансгаз Краснодар ", ден откакто арбитър реализатори почнали да замразяват активи на съветската компания в Нидерландия, изясни във Facebook изпълнителният шеф на " Нафтогаз " Юрий Витренко.

" Газпром " е подхванал тези дейности, тъй като отхвърля да заплати дълга си пред " Нафтогаз " показва се в известие на украинската държавна компания. В отговор тя е инициирала обособен правосъден развой пред Окръжния съд на Амстердам, с цел да потвърди непозволените дейности на " Газпром " при прехвърлянето на акциите на своето сдружение " Южен поток Транспорт ", което е записано в холандската столица, във притежание на друга своя компания..

От " Южен поток Транспорт " потвърдиха запора на акциите, само че увериха, че те остават благосъстоятелност на " Газпром трансгаз Краснодар " и това няма да попречи на строителните работи и употребата на морската част от газопровода " Турски поток ". " Към момента се готвим за първите доставки на газ през системата " Турски поток ", които с апланирани за края на 2019 година ", написа в известие на " Южен поток Транспорт ".

В края на февруари 2018 година завърши дългогодишният спор сред " Газпром " и " Нафтогаз " пред Стокхолмския арбитраж, който постанови, че украинската страна има да получава още 4.63 милиарда $ от " Газпром " за преноса и съветският монополист е длъжен да заплати 2.56 милиарда $. След произнасянето на решението шефът на " Газпром " Алексей Милер разгласи, че компанията му желае да разтрогне контракта си с Украйна, защото е " изрично срещу за наша сметка да се вземат решение стопански проблеми на Украйна ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР