Окръжният прокурор оттегля повече от 30 дела, включващи бивши служители, обвинени в смъртта на Тиър Никълс

...
Окръжен прокурор в Тенеси отхвърли повече от 30 случая, включващи
Коментари Харесай

Окръжен прокурор в Тенеси отхвърли повече от 30 случая, включващи петима бивши полицаи, които бяха обвинени в убийство втора степен при смъртта на Тайър Никълс, според изявление, получено от филиала на CNN WHBQ в сряда

Окръжният прокурор на окръг Шелби Стивън Мълрой каза, че неговата служба е прегледала приблизително 100 случая, включващи полицаите.

 Полицейското управление на Мемфис уволни петима полицаи във връзка със смъртта на Тиър Никълс. Отгоре: Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Емит Мартин III. Долу: Дезмънд Милс, младши, Джъстин Смит Полицейското управление на Мемфис уволни петима полицаи във връзка със смъртта на Тиър Никълс. Отгоре: Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Емит Мартин III. Долу: Дезмънд Милс младши, Джъстин Смит Полицейски отдел на Мемфис

В допълнение към 30-те уволнения, обвиненията бяха намалени в около дузина други случаи, се казва в изявлението на окръжния прокурор.

„Както във всеки подобен случай, основното съображение е загрижеността относно надеждността на уволнените служители като свидетели“, се казва в изявлението.

Тайър Никълс Тир Никълс Предоставено от Бен Кръмп

Никълс почина няколко дни, след като беше спрян и бит от бивши служители на полицията в Мемфис на 7 януари.

На 27 януари бяха публикувани видеозаписи от телесни камери и видеозаписи от камери за наблюдение от ареста на Никълс, които публично разкриха тежестта на побоя и предизвикаха широко осъждане от страна на жителите и полицейските служители и, каза тогава окръжният прокурор, противоречи на казаното от служителите, че се е случило в първоначален полицейски доклад.

Окръжният прокурор обвини петимата полицаи от Мемфис в убийство втора степен при фаталния побой над Никълс. И петимата бяха прекратени от полицията в Мемфис.

В изявлението на окръжния прокурор се отбелязва, че бившите служители се очаква да подадат различни предварителни молби и все още не е определена дата за процеса.

Град Мемфис, неговото полицейско управление и уволнените служители също са изправени пред съдебно дело, заведено от семейството на Никълс.

През февруари Мълрой каза, че канцеларията на главния прокурор ще прегледа всички предишни случаи, включващи петимата служители.

CNN се е свързала с окръжната прокуратура на окръг Шелби, но не е получила отговор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР