Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкри подробности за жестокото

...
Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкри подробности за жестокото
Коментари Харесай

Властта се отчете! Десислав Начков разкри подробности за пребитата и ограбена жена във Враца /снимки/

Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкри детайлности за жестокото нахлуване над 81-годишната жена. Това стана на изключителна конференция пред дома на пострадалата, намиращ се на ул. „ Беласица “ в града.
Пред публицистите застанаха и апелативният прокурор на София Радослав Димов и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Янко Янколов.
Обвиняемият е с букви И.Ц.П, като при започване на тази година е навършил 14 години. Той е бил набелязал жертвата си, като даже е разговарял с нея, преструвайки се, че минава инцидентно. В неделя към 21 часа той е прескочил оградата, намерил е ключа и е съумял да отвори външната врата на парцела. Взел е дървен прът и с него е блъснал беззащитната жена. Последвали са удари с юмруци в лицето, а откакто я повалил на земята почнал да я рита в тялото. Извил й ръката и я попитал къде са парите й. Изплашената пенсионерка му посочила нощното шкафче.
От там той откраднал 40 лв., златен пръстен и мобилен телефон.
„ Тръгнал е в към болничното заведение, хвърлил мобилния телефон и е минал през нон-стоп, като си купил цигари. Изгорил е облеклата, само че част от тях са открити и конфискувани, има и съвсем цяла ръкавица. На сутринта отишъл в още два хранителни магазина, от където още веднъж си купил сладки и цигари. Златният пръстен се е опитал да скрие под дъска на тавана в дома си, само че към този момент е открит “, изясни Начков.
Той добави, че обвиненият може да бъде осъден с най-вече 5 години отнемане от независимост поради нежната му възраст.
В тази връзка, апелативният прокурор Радослав Димов сподели, че може би е време за спор в обществото за нови наказания против малолетните.
„ Сегашният закон е юридически в средата на предишния век и не е съответен към актуалните условия, защото възрастта на нарушителите продължава да пада, а техният статус и обучение става все по-нисък “, добави още Радослав Димов.
Комисар Янко Янколов съобщи на брифинга, че макар засилените ограничения, те не престават да се грижат за сигурността на хората. Той изясни, че причинителя е направил цялостни признания който е направил цялостни самоппризнания и е съдействал на полицията във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР