Окръжния съд в Силистра е признал за виновен Георги Митев

...
Окръжния съд в Силистра е признал за виновен Георги Митев
Коментари Харесай

Шефът на горското в Силистра признат за виновен за поискан и получен подкуп

Окръжния съд в Силистра е признал за отговорен Георги Митев и постанова наказване две години и четири месеца отнемане от независимост, отлагайки изтърпяването му за период от пет години.

Осъденият би трябвало да заплати санкция в размер на пет хиляди лв. и е лишен от правото да заема управителна служба в структурите на „ Северноцентрално държавно дружество “ – Габрово за период от три години.

Присъдата на Окръжен съд предстои на обжалване или митинг пред Варненски апелативен съд.

Припомняме, че предходната година, през ноември, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние - шеф, той е изискал подарък - парична сума в размер на 4 500 лв. и е приел подобен - парична сума в размер на 4 600 лева, който не му се следва, от лице, чиновник на комерсиално сдружение от град Дулово.

Митев е изискал сумата с цел да не извърши дейности по работа, а точно: да не реализира надзор обвързван с предмета на активност на „ Горско стопанство ” - Силистра според Закона за горите като разпореди на своите подчинени горски чиновници да не реализират надзор, да не правят инспекции, да не сформират Актове за определяне на административно нарушаване и да не стопират активност по дърводобив в землищата на село Алеково и град Алфатар, област Силистра, във връзка с комерсиалното сдружение.

По искане на подсъдимия съдът е разгледал делото по реда на кратко правосъдно разследване. Георги Митев е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се е признал за отговорен.

Окръжна прокуратура-Силистра е поддържала обвиняването според импортирания обвинителен акт и е пледирала налагане на наказване по тип „ отнемане от независимост “ в размер над минималния, което да се понижи с една трета, съгласно наредбите на съкратеното правосъдно разследване и се отсрочи изтърпяването му за оптимален изпитателен период. Поискано е било и налагане на наказване по тип „ санкция “, съответстващо както на размера на сумата предмет на закононарушението, по този начин и на междинния размер избран от законодателя.

Допълнително прокуратурата пледира и за налагане на наказване „ отнемане от права “. В същото време от Прокуратурата са показали и че са на разположение и смекчаващи отговорността обстоятелства-чистото правосъдно минало и направените признания на подсъдимия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР