Окръжния съд в Разград призна за виновен 37-годишния Али А,

...
Окръжния съд в Разград призна за виновен 37-годишния Али А,
Коментари Харесай

8 години затвор за сина, убил баща си в Завет

Окръжния съд в Разград призна за отговорен 37-годишния Али А, който на 8 декември 2021 година в дома си в Завет, нанасяйки три удара с нож, съзнателно умъртвил 65-годишния си татко . За закононарушението съдът наложи наказване 8 години затвор при " непоколебим " режим. Осъденият ще би трябвало да заплати и направените във етапа на досъдебното произвеждане разходи в размер на 2857, 28 лева

Според свидетелски показания, жертвата бил конфликтна персона, постоянно злоупотребявал с алкохол, имал жестоко и непочтено държание по отношение на околните си. Във съдбовната вечер и бащата, и синът били пили. По-възрастният мъж още веднъж почнал да наскърбява по-младия, вербалната експанзия прераснала във физическа свада - бащата пръв нападнал сина си. От събраните в хода на делото доказателства е открито, че от мобилния си телефон, Али на два пъти е подавал сигнал на тел.112. Първият път незабавно откакто татко му нанесъл прорезна рана на ръката с джобно ножче, а вторият - откакто подсъдимият намушкал родителя си. На място полицейски чиновници открили, че бащата е в безпомощно положение. Минути по-късно той умрял от остра кръвозагуба в извиканата кола за спешна помощ.
 Оставиха в ареста мъжа, умъртвил татко си при разгулен скандал
Оставиха в ареста мъжа, умъртвил татко си при разгулен скандал

Решението на съда предстои на обжалване

Присъдата е произнесена в деня на разпоредителното съвещание, откакто отбраната на подсъдимия изиска делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, се прецизира в известието. Съдебният акт предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР