Окръжния съд в Монтана отказа да измени в по-лека мярката

...
Окръжния съд в Монтана отказа да измени в по-лека мярката
Коментари Харесай

Убиецът от село Мокреш остава в ареста

Окръжния съд в Монтана отхвърли да промени в по-лека мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ на 32 годишния С. С. Б. - обвинен за ликвидиране на гражданин на село Мокреш, община Вълчедръм. Според обвиняването на 13 септември тази година в землището на село Мокреш при скандал за прибиране на останки в ожъната равнища с царевица С. С. Б. халосал с дърво по главата и повалил на земята 42-годишния К. М. Б., който по-късно бил превозен в болничното заведение в Лом, само че там умрял.

По случая бе формирано досъдебно произвеждане, а на нанеслият удара монтанските магистрати постановиха непрекъсната мярка „ Задържане под стража “. През този месец в съда в Монтана е постъпила молба от отбраната на обвинения за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. След като се срещна със събраните до момента доказателства и изслуша прокуратурата, обвинения и отбраната му съдът разгласи молбата за неоснователна.

Срещу обвинения С. С. Б. е повдигнатото обвиняване за съзнателно ликвидиране – закононарушение, за което законът планува от 10 до 20 години „ Лишаване от независимост “ и не са налице нови доказателства, които да разколебават обоснованото съмнение, че той е причинител на това закононарушение, съобщи съдът.

Според магистратите не е налице и безразсъдно дълъг период на задържане на обвинения, а престъпното му минало предпоставя заплахата той да се укрие или извърши друго закононарушение, в случай че е с по-лека мярка.

Затова и Окръжен съд – Монтана отхвърли да почете молбата за изменение на мярката и удостовери наложената най-тежка мярка за неотклонение на С. С. Б. „ Задържане под стража “. Определението на съда може да се апелира в 7 дневен период пред Апелативен съд - София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР