Окръжната прокуратурата в Бургас поиска от министерствата на околната среда

...
Окръжната прокуратурата в Бургас поиска от министерствата на околната среда
Коментари Харесай

ВАП сезира три министерства за незаконно строителство на „Смокиня“ и „Каваци“

Окръжната прокуратурата в Бургас изиска от министерствата на околната среда и водите, на районното развиване и на туризма да подхващат ограничения по отношение на установено нелегално строителство на плажовете „ Смокиня-Север “ и „ Каваци-Юг “.

Държавното обвиняване се е самосезирало на 12 април след изявления в медиите, в които се оповестява за разораване на пясъчна линия на плаж „ Смокиня “. Извършени са инспекции, при които са открити административни нарушавания. Съставени са и актове.
 Пак драма със строителство на плаж Смокиня Пак драма със строителство на плаж " Смокиня "
Няма да има дискотека, няма да има нощно заведение. На този плаж се построяват 3 нови заведения, страната разрешава 2% застроена повърхност....

Според прокуратурата районното министерство би трябвало да предприеме действия по срутване на преместваеми обекти, които са сложени без влезнали в действие позволения. От Министерство на околната среда и водите пък би трябвало да уточняват законосъобразността на осъществяваните действия на територията на плажната линия на морски плаж „ Смокиня-север “ и „ Каваци-юг “ в Созопол.

„ Окръжна прокуратура – Бургас, посредством ВАП, сезира Министерство на туризма да уточни одобряването на нова скица, по реда на чл.13, ал.3 ЗУЧК за слагането на преместваеми обекти и уреди на територията на морските плажове - „ Смокиня -север “ и „ Каваци-юг “, в това число употребената спомагателна комерсиална повърхност по чл.10, ал.8 ЗУЧК. МТ следва да съобрази с регламента на Защитена територия, дефиниран изключително в параграф 33 и сл.от ДР на Защитена територия по отношение на възможното одобрение на новата скица. Министерството на туризма следва да наблюдава по какъв начин се съблюдават договорите за концесия на морските плажове „ Смокиня-север “ и „ Каваци-юг “ “, оповестяват още от държавното обвиняване.

Трите министерства би трябвало показват отчети до 23 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР