Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Двама шофьори на съд за катастрофа, при която загина мъж

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Мирослав М. (на 18 години) и Анатоли А. (на 57 години) за осъществено от тях закононарушение. Около 4 часа сутринта на 15.11.2016 година Мирослав М., дружно с двама другари, се прибирал във Враца от борса в столицата, където бил закупил цветя за приятелката му. Пътували с лек автомобил „ Ланчия-Либра “, ръководен от Мирослав М.
По същото време от Бяла Слатина за София с товарен автомобил „ Мерцедес Спринтер “ тръгнал Анатоли А., помолен от неговите съседи – Жана М. и Александър А., да ги закара до летището, откъдето трябвало да заминат за Англия. Докато пътували дамата направила забележка на водача да не кара бързо, защото било доста мрачно и се страхувала. Анатоли А. я успокоил, че има хубави фарове и да не се тормози.
Между селата Лютидол и Ребърково сред двете транспортни средства зародило пътно-транспортно произшествие. Вследствие на удара лидерът на буса изгубил надзор върху ръководството му, автомобилът навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснал в движещия се против него циментовоз.
Случайно преминаващи хора оказали помощ на ранената Жана М., като я свалили от автомобила, само че Александър А. бил затиснат от смачканите елементи на буса. Това наложило чиновниците от Районната пожарна работа да срежат авариралото МПС. Пострадалите били откарани в болничното заведение във Враца, където по-късно Александър А. умрял от тежки контузии. На Жана М. била породена междинна телесна щета, изразяваща се в счупвания на крака.
Според заключението на осъществената по делото автотехническа експертиза, причина за настъпилото на ПТП е нахлуване на лек автомобил „ Ланчия “ в лентата за насрещно придвижване и ръководство на буса със скорост от 139,6 км/ч. при оптимално позволена 90 км./ч.
Обвиняемият Анатоли А. е неведнъж наказван по административен ред за нарушавания на разпоредбите на Закона за придвижването по пътищата. Другият обвинен – Мирослав М., ден преди злополуката получил Свидетелство за ръководство на МПС. Престъплението, за което са упрекнати, било осъществено при изискванията на без значение съпричинителство сред двама водачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР