Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

ВРАЦА СЕ ТРЕСЕ ОТ УЖАС! Двамата биячи отвлекли и пребили таксиджията Венцислав още са на свобода

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 22-годишния Евстати Евстатиев и 24-годишния Милен Младенов поради похищение на мъж по изключително непосилен и рисков за здравето на потърпевшия метод, лишаване на непозната кола и движимости, както и незаконно заличаване на непозната движима движимост.

Вечерта на 17 декември 2016 година обвинените Евстати Е. и Милен М. пристигнали в Козлодуй, където посетили заведение „ Жокерс “ и дискотека „ Фор Ю “ и консумирали алкохол, оставайки до утринните часове. Към 8 часа те се обадили на таксиметровия водач Венцислав Т., с цел да ги закара в с. Хайредин. По време на пътуването Евстати наредил на лидера на автомобила да му даде ключовете от колата и да се реалокира на другата седалка, с цел да може обвинения да ръководи таксито. След отвод от страна на водача, с аргумент, че това е длъжностен автомобил и не може да го дава на други за прилагане, обвиненият Евстатиев му нанесъл два удара с ръка, в резултат на което от носа на потърпевшия потекла кръв.

След проявената експанзия Венцислав Т. се преместил на дясната седалка и направил опит да избяга, само че не съумял, защото бил заловен от обвинения Младенов. Възползвайки се от безпомощното положение на таксиметровия водач, единият от обвинените запалил мотора на колата и потеглил внезапно към с. Ботево. По време на пътуването на Венцислав Т. били нанасяни удари с юмруци по главата. На към 20 м. от язовира до селото, който по това време бил замръзнал, Евстати спрял автомобила и дружно с другия обвинен почнали да бутат таксиметровия водач към водата. Въпреки упражненото върху Венцислав Т. принуждение, той съумял да се задържи на повърхността на язовира, защото ледът не се счупил. След това той още веднъж бил отмъкнат в автомобила, с който се насочили към с. Хайредин. Междувременно обвинените счупили междинното огледало на таксито, задните стъкла, отскубнали и изхвърлили инсталираните радиостанция и касов уред.

По пътя спрели и извели Венцислав Т. на открито, почнали да го ритат в корема и нанасят удари по главата, след което го избутали в реката, като температурата на въздуха била към 0 градуса. Тези дейности, съпроводени с псувни и закани, обвинените повторили няколко пъти. След като потърпевшият бил изваден от водата, чрез завързано за лявата му ръка въже, обвинените Евстати Евстатиев и Милен Младенов почнали да го ритат и да стъпват върху лицето му. Впоследствие те изхвърлили в реката мобилния телефон на таксиметровия водач, завързали го за задната дясна пружина на колата и почнали да го влачат по пътя за местността „ Крешката “. Дори откакто Венцислав Т. изгубил схващане, обвинените траяли да издевателстват над него, до момента в който колата не спряла заради приключване на горивото. Евстати и Милен почнали за чупят всичко, което имало навътре в таксито, лишили оборотните пари в размер на 140 лева, здравна гривна и сребърен ланец от потърпевшия, след което го завързали за предната дясна врата и си тръгнали. Около обяд потърпевшият Венцислав Т. бил открит от инцидентен минувач, който алармирал органите на реда. Впоследствие той бил превозен до МБАЛ във Враца, където минал дълготрайно лекуване.

По делото е била назначена видео-техническа експертиза, където от мобилен телефон, благосъстоятелност на Евстатиев, извадени снимкови изображения, ясно показващи част от незаконното действие на двамата обвинени. Разпитани в хода на досъдебното произвеждане Евстати Евстатиев и Милен Младенов не се признават за отговорни и отхвърлят да дават пояснения по случая. Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР