Окръжната прокуратура във Враца предаде на съд Цветан Ц. (на

...
Окръжната прокуратура във Враца предаде на съд Цветан Ц. (на
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд двама мъже за жестоко убийство във Враца

Окръжната прокуратура във Враца съобщи на съд Цветан Ц. (на 49 години) и Пламен И. (на 36 години) за грубо ликвидиране, оповестиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура в София.
Обвиняемите и шестдесет и седемгодишната жертва Симеон Т. постоянно посещавали заведение в жк. „ Дъбника “ в града. Тримата били в положителни връзки. Двамата причинители били безработни и изпитвали финансови усложнения, заради което взели пари назаем от Симеон Т. Сумите, които му дължали, били в размер на 20 лв. и 50 лв.. В интервала ноември 2016 година – февруари 2017 година връзките сред тях се влошили, като една от аргументите за това била обвързвана с невърнатите от обвинените заеми. При срещите посред им двамата се заканвали, че ще пребият Симеон Т. и отправяли закани по негов адрес.
В началото на март 2017 година обвиненият Пламен И. поръчал на негова позната да му закупи работни ръкавици, под претекст, че са му нужни „ с цел да цепи дърва “. В реалност обаче възнамерявал да ги употребява „ с цел да пребие Мони “.
На 11.03.2017 година двамата обвинени се събрали в посещавано от тях заведение, където изпили солидно количество алкохол. Пламен споделил на Цветан, че желае да вървят в дома на Симеон Т., да се „ схванат “ и да го „ пребият “. Обвиняемите се отправили към възрастния мъж и почукали на външната врата. Той ги поканил, донесъл чаши за всички и налял ракия. Когато Симеон Т. излязъл до кухнята за мезе, Пламен И. поставил закупени по-рано ръкавици. Почерпката траяла, като в един миг се разразил спор сред домакина и обвинените. Възрастният мъж бил повален на пода, обичай с дървен токмак. Пламен И. държал потърпевшия притиснат към пода, а Цветан Ц. му нанесъл порезни рани поредно, сменяйки няколко ножа. Той прерязал шията на Симеон Т. ведно с кръвоносните съдове, като достигнал до шийните прешлени и съвсем го обезглавил. След осъщественото ликвидиране двамата обвинени се върнали в заведението и траяли да употребяват алкохол.
На 16.03.2017 година Цветан Ц. и Пламен И. били арестувани от полицейските органи и оттогава се намират в ареста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР