Окръжната прокуратура във Враца поема случая с 11-годишната Сара, която

...
Окръжната прокуратура във Враца поема случая с 11-годишната Сара, която
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Враца поема случая с прегазената Сара от Търнак

Окръжната прокуратура във Враца поема случая с 11-годишната Сара, която умря след злополука в село Търнак, научи BulNews.bg.
Вследствие на пътнотранспортното произшествие момиченцето бе с доста тежки пострадвания и бе в кома, само че макар напъните на лекарите в плевенската болница, детето умря.
Вчера от Районната прокуратура в Бяла Слатина препратиха материалите по делото в държавното обвиняване в регионалния град. На водача Веселин Ранков, който блъсна Сара, ще бъде повдигнато обвиняване, откакто наблюдаващия прокурор се запознае със събрания доказателствен материал.
Очаква се Ранков да дава отговор за причиняване на гибел по несъобразителност.
Припомняме, че момичето бе прегазено от водач на 2 октомври в белослатинското село Търнак. След случая се оказа, че той е карал джипа си с 1,48 промила алкохол в кръвта. Веднага след произшествието водачът, който е шеф на цеха за медикаменти в селото, бе арестуван от полицията, само че освободен от прокуратурата в Бяла Слатина преди да изтече мярката от 24 часа, тъй като нямало заплаха да се укрие. Последваха митинги на околните на прегазеното дете. След основания публичен интерес основният прокурор Сотир Цацаров изпрати в Търнак проверяващи от Националната следствена работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР