Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят врачанин заради зверска катастрофа със загинал човек на Е-79

Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г. Ч., който при погрешно изпреварване лишил живота на млад мъж.
40-годишният обвинен е дееспособен лидер на МПС. На 26.09.2019 година той потеглил от София към Враца, по основен път Е-79, със личния си лек автомобил „ Сеат Ибиза “. С него пътувала сестра му.
Времето било облачно, с естествена видимост. Ръмял дребен дъжд. Пътната настилка била мокра.
В същото време, в противоположната посока – от Хайредин през Мездра за София, се движел лек автомобил „ Мазда “, ръководен от 25-годишния Г. К. С него в колата били майка му Б. Б., брачната половинка му Е. К. и три деца – на една, 10 и единадесет години. Всички пътуващи, съгласно възрастта им, употребили системи за обезопасяване - колан и бебешко столче.
Около 19.30 часа обвиненият, наближавайки Ребърково, се движел в колона от коли, измежду които имало и няколко ТИР-а. В момента на нахлуване в ляв завой, Г.Ч. подхванал маневра „ изпреварване “ на всички предхождащи го МПС, като навлязъл в насрещната лента за придвижване. По думите на очевидци на пътния случай, обвиненият карал с „ огромна скорост “ и „ напряко налетял върху автомобила “ в насрещната лента, без „ да се опита да спре “. Последвал преден конфликт сред двете МПС – „ Сеат Ибиза “ и „ Мазда “.
След подаден сигнал на телефон за незабавни повиквания 112, на местопроизшествието пристигнали екипи на Министерство на вътрешните работи и Спешна помощ. Пострадалите вследствие на пътнотранспортното произшествие били превозени до лечебното заведение. По-късно там била установена гибелта на потърпевшия лидер на лекия автомобил „ Мазда “ – Г.К. От осъществената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че тя се дължи на белодробна тромбоемболия, зародила като затруднение на съчетана контузия и остра сърдечно съдова и дихателна непълнота.
На другите трима пасажери, включително и на децата, били породени междинни телесни повреди.
Предстои наказателното произвеждане против Г.Ч. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР