Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда младата жена, убила трима души при зверската катастрофа на Е-79 между Монтана и Враца

Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против 28-годишната Ц.П., която аргументи жестоката кланица на Е-79 сред Враца и Монтана с трима починали, научи организация BulNews. Кървавата злополука стана на в последния почивен ден през Великденските празници предходната година.
Тогава отговорната за мелето Ц. Петкова била на посетители на родителите си в Монтана и била тръгнала да се прибира в София. Жената управлявала лек автомобил „ Ситроен “, като имала шофьорска брошура от 3 месеца. От прокуратурата разясняват, че в същото време лек автомобил „ Форд “, благосъстоятелност на компания „ Йоел “ ЕООД, ръководен от А.Б., правил обикновен курс за транспортиране на пациенти за хемодиализа в болница в Монтана. В него пътували петима души – М.Й. (на 57 години), А.А., В.Л. (на 67 години), Д.А. (на 61 години) и С.И. (на 47 години).
Обичайната процедура на лидера на автомобила била, тръгвайки от Монтана през Криводол, да отиде до Бяла Слатина и по-късно поредно през селата Соколаре и Оходен, както и Враца. По този метод били вземани всички пасажери за идната хемодиализна процедура в Монтана.
Около 11.40 часа управляваният от Б. „ Форд “ се движел със скорост 60 км/ч по основен път Е-79, сред Враца посока Монтана, след разклона за село Бели извор и Вършец.
В същото време, след огромен завой над село Краводер, на дълъг към 900 метра прав сектор на пътя, обвинената Петкова подхванала маневра „ изпреварване “ на движещия се пред нея рейс, изпълняващ постоянен курс по линия Чипровци – София. Младата жена нараснала скоростта на автомобила си до 127.9 км/ч и навлязла в лентата за насрещно придвижване. Поради внезапното прибиране в първичната лента, дамата изгубила ръководство на автомобила, който почнал да „ сервира “ и да прави поредни „ завъртания наляво и надясно “. След едно от тях още веднъж навлязъл в насрещната лента за придвижване.
Въпреки опита на водача, пренасящ пациенти за хемодиализа, да избегне конфликта, отклонявайки управлявания от него „ Форд “ към десния прием, се стигнало до преден удар сред двата автомобила. Това станало напълно в неговата лента за придвижване. Автомобилът на Петкова след няколко завъртания, с изпаднал мотор и скоростна кутия и след второстепенен удар в предната част на рейса, се открил неподвижен.
След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали екипи на Министерство на вътрешните работи и Спешна помощ, които установили гибелта на А.Б. и М.Й. Останалите участници в жестоката злополука били превозени до болничното заведение във Враца за оказване на профилирана помощ. На идващия ден в болничното заведение умрял А.А. Другите потърпевши получили разнообразни телесни повреди. Виновната за злополуката имала счупвания на двете бедрени кости, на лакътя и ключицата, довели до трайно усложнение на придвижването на съответния крак.
Според осъществената в хода на досъдебното произвеждане тройна правосъдно автотехническа експертиза точно придвижването с превишена скорост е довело до загубата на надзор върху ръководството на лекия автомобил „ Ситроен “ в края на маневрата „ изпреварване “ от страна на Петкова и „ зигзагообразното “ придвижване. То се дължи на субективните й дейности с уредите за ръководство на автомобила (по – внезапно завъртане на кормилото вдясно и вляво) при скорост от 127.9 км/ч. – извънредно сензитивна към сходни дейности.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР