Окръжната прокуратура във Видин извърши проверка в РЗИ-Видин по отношение

...
Окръжната прокуратура във Видин извърши проверка в РЗИ-Видин по отношение
Коментари Харесай

Личният състав на РЗИ-Видин е на границите на възможностите си

Окръжната прокуратура във Видин извърши инспекция в РЗИ-Видин по повод съблюдаване на ограниченията против разпространяването на COVID-19 в профилираните институции за даване на обществени услуги. Не са открити нарушавания или неспазване на ограниченията, само че персоналният състав е на границите на опциите си.
От Видинската прокуратура оповестяват, че на 1 май персонално прокурор от Окръжна прокуратура-Видин е направил инспекция в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) - Видин по линия на Надзора за правда. Предметът на инспекцията е съблюдаване на ограниченията, подхванати против разпространяването на COVID-19 в профилираните институции за даване на обществени услуги.
Основание за инспекцията е ескалацията на броя на инфектираните от ковид в област Видин през последните дни на месец април 2020 година Проверени са били настоящата обстановка и подхванатите ограничения по отношение на развиването на болестта в Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, общ. Димово, в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи към фондация „ Надежда за нашите деца “ в гр. Видин и в Дома за остарели хора в град Кула.
Установено е, че способените локални органи работят непрекъснато за попречване и ограничение разпространяването на COVID-19 съгласно своите пълномощия, само че поради разположението на общината (на входа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-2 “) персоналният състав на РЗИ-Видин е на границите на опциите си.
На този стадий не са открити нарушавания и пропуски във връзка с обектите, предмет на инспекцията, и няма съображение за прокурорска интервенция.
Дейността на РЗИ, Общината и Областния щаб е интензивна, в цялостен размер, в сходство със законовите им отговорности и пълномощия и подзаконовите разпореждания на Министъра на опазването на здравето.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР