Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Двама варненски полицаи отиват на съд за подкуп, получен от разпространители на дрога

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда против двама старши служители на реда от Специализираното поделение за защита на публичния ред. 35-годишният Христо Г. ще дава отговор за пожелан рушвет в размер на 440 лв. и признат подарък в размер на 220 лв. и 100 евро посредством изнудване чрез корист със служебно състояние, с цел да не извърши дейности по работа. Престъплението е осъществено като продължавано действие. Колегата му старши служител на реда Костадин К. е предаден на съд за закононарушение по работа. Той не извършил служебните си отговорности за да набави за Христо Г. облагата и от това са настъпили немаловажни последствия, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

На 30 март 2019 година двамата подсъдими служители на реда правили автопатрулна активност със длъжностен автомобил. Дежурството им почнало в 8 часа и траяло до 20 часа. Малко преди 16 часа те забелязали автомобил, спрян директно след навеса на автобусна спирка на Червения площад.

В него пътували Ил. В. и Г. И., които били наети на „ работа “ да доставят по поръчка наркотични субстанции от Константин К. „ Работодателят “ им в момента търпи ефикасна присъда във варненския затвор дружно със съучастниците в наркоразпространението Руси Полковника и сина му Стоян.

Появата на полицейския автомобил тормозила двамата младежи, защото в колата им имало опиати. При персонален обиск у един от младежите било открито пликче с опиат. Последвало претършуване на автомобила, в който била открита чантата с опиати. Полицай Христо Г. обяснил какво следва от това – събаряне на регистрационните табели на колата, 2000 лв. санкция и задържане под стража.

Ил. В. помолил служителя на реда „ да измислят нещо “. Христо Г. изискал за услугата да реши казуса 440 лв..

Междувременно инспекцията на автомобила на двамата наркодилъри била засечена от техния шеф, който пътувал със сестра си. Помолил я да отиде при „ новите “ му служащи и да вземе „ служебния “ им телефон под претекст, че е неин. Появата й провокирала неприятна изненада както у полицейските чиновници, по този начин и у наркоразпространителите.

По-късно Ил.В. и Георги И. се върнали, с цел да „ доплатят “ част от поискания рушвет. Парите за него взели от сина на Руси Полковника.

Двамата подсъдими служители на реда не издал заповед за задържането на нарушителите, не съставил протокол за обиска и претърсването на колата и не докладвали на оперативния дежурен за установеното правонарушение. Действията им се потвърждават от разпечатки на връзки по мобилни телефони, видеокамерите в града, както и от употребяваните по делото специфични разследващи средства.

Предстои делото против старши служителите на реда Христо Г. и Костадин К. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР