Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за временното

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за временното
Коментари Харесай

Прокуратурата иска задържане на руснак, издирван за компютърни измами за 7 млн. долара

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за краткотрайното задържане под стража на съветски жител, търсен със заповед за арест от Съединени американски щати за компютърни измами за най-малко 7 млн. $.

38-годишният жител на Русия Александър Ж. се търси със заповед за арест на арбитър от Районния съд на Съединени американски щати за източния регион на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно гонене по дело за интрига за осъществяване на компютърни измами, от които са нанесени вреди в размер на най-малко 7 млн. $. Престъплението е осъществено в интервала от септември 2014 год. до декември 2016 година и е наказуемо в Съединени американски щати с отнемане от независимост до 20 години или с санкция, както и с двете. То се санкционира с отнемане от независимост и по българския Наказателен кодекс.

Руският жител има и българска персонална карта и живее във Варна. Първоначално той е бил арестуван за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за период до 72 часа, до приключването на които търсеният би трябвало да бъде доведен пред съда за изговаряне по настояването на прокуратурата за краткотрайното му задържане за период до 60 дни, избран в Договора за екстрадиция сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати.

Междувременно Окръжната прокуратура във Варна е изпълнила и молба за правна помощ на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за събиране на материални доказателства по наказателното гонене в Съединени американски щати, което не е погасено по отминалост.
Варненският областен съд ще се произнесе през днешния ден по настояването на прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР