Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за държане с

...
Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за държане с
Коментари Харесай

Подробности за акцията във Варна: Петима арестувани са с обвинения, хванати са модерна дрога, казан и 220 литра ракия

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, откакто през вчерашния ден, 18 април 2019 година, е била извършена профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на наркоразпространението в морския град.

Днес, 19 април 2019 година, Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като обвинени петима души и ги е задържала за период до 72 часа. Сред арестуваните, които са добре известни на Министерство на вътрешните работи, са 63-годишният Руси Д., прочут като Руси Полковника в тези среди, 40-годишният му наследник Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Обвиняемите сами и в съучастничество като съизвършители без съответно позволение държали за разпространяване разнообразни високорискови наркотични субстанции.

Сред конфискуваните по време на интервенцията наркотични субстанции са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния опиат, получен по новаторска технология, бил подложен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лв.. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по към 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

В един от претърсените 11 адреса е било открито и непозволено присъединение към електропреносната мрежа, както е открит и котел за преваряване на ракия и към 220 л ракия.  За тези закононарушения ще бъдат повдигнати спомагателни обвинявания. Претърсени са още и 6 автомобила и е осъществен обиск на 8 лица. При интервенцията е конфискувана и огромна сума пари.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе претенции във Варненския областен съд за взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на петимата участници в пазара на опиати във Варна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР