Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за убийството на

...
Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за убийството на
Коментари Харесай

Жестоко убийство! Две деца убиха бездомник, други две гледат и снимат!

Окръжната прокуратура във Варна притегли като обвинен за убийството на 53-годишния скитник Красимир Куртев, осъществено по хулигански подбуди и по изключително непосилен метод, и задържа за период до 72 часа 14-годишния Д.Ж. Съучастник на арестувания е 13-годишно малолетно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон. Настанено е в дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни причинители на закононарушения. Разследването на убийството е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел. 
Прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на 14-годишния Д. Ж. Бездомникът бил открит в безпомощно положение в региона на пазара до блок 20 в кв. "Владиславово ". Случаен минувач повикал спешна помощ. Лекарите открили гибелта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало забележими следи от пострадвания. Аутопсията на тялото посочила, че гибелта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна контузия. Починалият е и със счупени ребра, предизвикали скъсване на вътрешните му органи. 
Благодарение на бързите и съответни оперативно-издирвателни дейности на криминалисти от ОД на Министерство на вътрешните работи са открити четири лица - две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото закононарушение. 

След осъществени процесуално-следствени дейности, правосъдни експертизи, оглед на материалните доказателства, претърсвания по необходимост и изземвания на 21 януари 2018 година са събрани доказателства, че причинители на тежкото престъпно закононарушение са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съизвършител К. М. Към сегашния миг не е открита виновност на останалите две момчета - едното от които снимало дейностите на приятелите си, а другото следило протичащото се.

На 16 януари 2018 година момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета още веднъж нанесли нечовечен побой над потърпевшия мъж. Досъдебното произвеждане е формирано по член 116, алинея 1, т. 6 и 11 от Наказателния кодекс - за съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод, осъществено в съучастничество и по хулигански подбуди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР