Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд служителка от фирма

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд служителка от фирма
Коментари Харесай

Служителка от фирма за бързи кредити на съд за теглене на пари от чужда карта

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд служителка от компания за бързи заеми за изтегляне на пари от непозната дебитна карта.

 © www.prb.bg
Служителката от компания за бързи заеми Гергана Д. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие. 23-годишната жена изтеглила с шест преводи близо 700 лв. от дебитна карта на кредитополучателка без единодушието й.

На 19 септември 2018 година пострадалата Маргарита Т. изтеглила от компания за бързи заеми сумата от 200 лв.. Била финансово затруднена след разлъка с колегата си. Кредитът трябвало да бъде върнат за 2 месеца с рента от 37, 68 на 100. Изготвено било пълномощие, по силата на което Маргарита предоставила дебитната си карта на служителката в офиса за бързи заеми Гергана Д., като й предоставила само правото да тегли парични суми за погасяване на заема й до окончателното погашение на сумата от 262 лв. с лихвите. По тази карта Маргарита Т. получавала парично обезщетение за майчинство в размер на 140 лв. месечно.

Междувременно Маргарита отпътувала за чужбина, а Гергана Д. почнала да тегли пари от картата й, с цел да изплаща заема. След като той бил изплатен, ощетената жена изпратила майка си в офиса на компанията за бързи заеми, с цел да получи дебитната й карта. Гергана Д. изрично отказала да върне картата с аргумента, че ще я даде само на титулярката.

Така траяла да тегли пари от непознатата карта всеки месец макар изплатения заем. След като се завърнала от чужбина, Маргарита Т. отишла и взела картата си от Гергана. Проверила наличността в картата и открила, че в нея липсват средства. След това направила извлечение в банката, от което станало ясно, че в нейно неявяване и без позволение Гергана Д. е теглила парични средства от картата й, които доста надвишавали изтегления заем и лихвите.

Подсъдимата Гергана Д. е открита като причинител на действието и посочена изрично от видеотехническата и лицевоидентификационната експертиза по делото. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Щетите от закононарушението в размер на 697,99 лв. не са възобновени от подсъдимата Гергана Д. досега.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР