Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за монтаж

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за монтаж
Коментари Харесай

Кирил от Варна опита да точи пари от чужди банкови сметки, но удари на камък

 Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж за монтаж на скимиращо устройство на банкомат и държане на кокаин за разпространяване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

48-годишният Кирил Б. е предаден на съд за монтиране на скимиращо устройство на банкомат и за държане на кокаин за разпространяване. Подсъдимият ще дава отговор пред Варненския областен съд за закононарушения по член 249, алинея 3 и 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 12 февруари предходната година към 20 часа Кирил дружно със собствен другар отишли до банкомат, конфигуриран на бул. " Сливница “ №93 във Варна. Там 48-годишният мъж почнал да инсталира скимер в отделението на карточетеца на банкомата. Действията му били заснимани от приятеля му, на който обяснил, че записът би трябвало да му послужи като доказателство за монтажа.

Кирил обаче установил проблем при монтажа на скимиращото устройство и направил опит да го отстрани, с цел да го преинсталира още веднъж. При опита обаче банкоматът се изключил и техническото устройство останало в карточетеца. След към час двамата се върнали при банкомата, само че той не работел.

На сутринта банкова служителка открила, че на екрана на банкомата е изписано известие, че е налице проблем с карточетеца, и се обадила на сервизната компания. Така била открита намесата на подсъдимия.

По охранителните камери самоличността на Кирил Б. и приятелят му била открита. При претършуване на жилището на подсъдимия чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи разкрили и иззели задоволително доказателства за незаконната му активност, както и две пликчета с кокаин с високо качество.

Извършената по досъдебното произвеждане техническа експертиза на конфискуваните 35 пластмасови карти открила, че пет от тях са с магнитна лента на годни платежни принадлежности от Съединени американски щати и Япония.

Кирил Б. се признал за отговорен, само че отказал да дава пояснения.

Предстои делото против подсъдимия да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР