Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, държал с

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, държал с
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна предаде на съд мъж, открили в дома му близо половин килограм марихуана

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж, държал за разпространяване близо 500 грама марихуана, оповестяват от пресцентъра на институцията.

Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт във Варненския областен съд, с който е предала 36-годишния Михаил М. за осъществяване на наказателна отговорност за държане за разпространяване на марихуана.

Той ще дава отговор за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, откакто на 21 ноември 2018 година при претършуване в дома му са открити разнообразни количества марихуана с общо тегло 485,16 грама. Стойността на конфискуваните опиати възлиза на близо 3000 лв..

При извършените дейности по следствието са открити и две електронни везни със следи от опиати. Голямото количество на конфискуваната марихуана, както и електронните везни са причини за задачата на държането на дрогата, а точно разпространяването й. В дома му са открити също и патрони, като материалите за тях са отделени от това произвеждане и са изпратени по подготвеност на Районната прокуратура във Варна.

По време на следствието е била назначена и спомагателна физикохимична експертиза, от заключението на която излиза наяве, че минималното количество марихуана за една цигара е 0,19 грама. Това демонстрира, че от наличното в дома на подсъдимия Михаил количество е можело да се произведат над 2500 цигари марихуана, които няма по какъв начин да са единствено за персонална приложимост.

Съдебнопсихиатричната експертиза на 36-годишния обвиняем, който е неосъждан досега, е посочила, че няма данни за взаимозависимост към психоактивни субстанции, а единствено нездравословна приложимост на канабиноиди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР