Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд жена и неин

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд жена и неин
Коментари Харесай

28-годишна жена зашила в грейка наркотици и я пратила на затворник във варненския затвор

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд жена и неин другар, създали опит да разпространят опиати във варненския затвор, оповестяват от правосъдната институция.

28-годишната Аделина П. и нейният помощник в опита да разпространят опиати във варненския затвор - 33-годишният Десислав Д., са предадени на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура във Варна.

На 15 април 2018 година Аделина подготвила колет, който Десислав трябвало да достави във варненския затвор. Там бил преведен от врачанския затвор Божидар М., с който Аделина съжителствала, преди да бъде наказан. На лист от календар 28-годишната жена направил списък на нещата, които изпраща, а като адресат бил посочен различен лишен от независимост. Божидар нямал право на колет и рандеву, защото бил превозен във варненския затвор, с цел да се яви по дело.

При обзор на пратката надзорник във варненския затвор се натъкнал на нещо твърдо, зашито в яката на грейка. В долния завършек на същата дреха било открито друго пакетче. След направената експертна информация се оказало, че това е близо грам хероин и съвсем половин грам метамфетамини.

Подсъдимата Аделина П., която е майка на петгодишно дете, е осъждана. С чисто правосъдно минало е съучастникът й Десислав Д., работи като неин помощник, който съзнателно улеснил 28-годишната жена в опита да популяризира опиати във варненския затвор.

Предстои делото против двамата подсъдими да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР