Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за управителя и

...
Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за управителя и
Коментари Харесай

Условна присъда за управител, укрил данъци за близо 200 хиляди

Окръжната прокуратура във Варна реализира неоправдателна присъда за шефа и съучастник в сдружение с лимитирана отговорност „ Чернев клима “ /сега „ Нико клима “ ЕООД/ Георги Ч. При изискванията на кратко правосъдно произвеждане подсъдимият получи наказване отнемане от независимост за период 1 година, чието изтърпяване Варненският областен съд отсрочи с 3-годишен изпитателен период. Съдът почете и гражданския иск от Търговско дружество на Национална агенция за приходите в размер на 187 142 лв..

41-годишният обвиняем избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 187 142 лв.. Престъплението е осъществено от Георги Ч. като продължавано действие посредством потвърждаване на лъжа в подадени данъчни заявления за 13 отчетни интервала. Така шефът на сдружението съумял да приспадне неследващ се данъчен заем.

Той заявил доставки, каквито не били осъществявани в сдружението. Престъпната скица за приспадане на неследващото се Данък добавена стойност почнала през май 2009 год. и траяла да се ползва в сдружението до 2011 год. с фиктивни доставки от разнообразни компании.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР