Окръжната прокуратура във Варна постигна наказание 4 години лишаване от

...
Окръжната прокуратура във Варна постигна наказание 4 години лишаване от
Коментари Харесай

4 години затвор за дрогиран шофьор, убил велосипедист

Окръжната прокуратура във Варна реализира наказване 4 години отнемане от независимост за водач, предизвикал под въздействието на три типа опиати гибелта на велосипедист в пътен случай. С присъдата е лишен и от право да ръководи МПС за период от 8 години, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Селим А. получи наказване 4 години отнемане от независимост при общ режим. 19-годишният обвиняем бе приет за отговорен от състав на Варненския областен съд за причиняване гибелта на 32-годишния Г.М. в пътнотранспортно произшествие, осъществено след приложимост на три типа наркотични субстанции.
Пътният случай станал на основния път Варна – Бургас на 3 септември предходната година. Подсъдимият управлявал автомобила на собствен прочут. Движението било натоварено и Селим подхванал внезапно изпреварване на движещите се пред него два автомобила. В дясната лента се движел и велосипедистът, който подсъдимият не забелязал. При удара тялото на Г.М. било изтласкано напред и паднало на 24 метра от мястото на удара, а колата на Селим след завъртане се спряла в крайпътно дърво.
Пристигналият екип за пътен надзор тествал подсъдимия за алкохол. Тестът бил негативен. На пътния служител на реда му направило усещане, че зениците на 19-годишния били разширени. Селим дал отговор уклончиво на въпросите на чиновниците на реда дали е използвал наркотични субстанции. Отведен бил за проучване. Съдебно-химическата експертиза посочила, че е управлявал колата след комбинирана интоксикация след приложимост на наркотични субстанции – екстази, амфетамин и марихуана.
Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР