Окръжната прокуратура във Варна постигна днес осъдителна присъда за управителя

...
Окръжната прокуратура във Варна постигна днес осъдителна присъда за управителя
Коментари Харесай

Осъдиха управител на фирма за климатици от Варна, спестил от данъци много пари

Окръжната прокуратура във Варна реализира през днешния ден неоправдателна присъда за шефа и съучастник в сдружение с лимитирана отговорност " Чернев клима “ /сега " Нико клима “ ЕООД/  Георги Ч. При изискванията на кратко правосъдно произвеждане подсъдимият получи наказване отнемане от независимост за период 1 година, чието изтърпяване Варненският областен съд отсрочи с 3-годишен изпитателен период. Съдът почете и гражданския иск от Търговско дружество на Национална агенция за приходите в размер на 187 142 лв..

41-годишният обвиняем избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 187 142 лв.. Престъплението по член 255, алинея 3, по отношение на алинея 1, т. 2 и 7 от Наказателния кодекс е осъществено от Георги Ч. като продължавано действие посредством потвърждаване на лъжа в подадени данъчни заявления за 13 отчетни интервала. Така шефът на сдружението съумял да приспадне неследващ се данъчен заем.  

Той заявил доставки, каквито не били осъществявани в сдружението. Престъпната скица за приспадане на неследващото се Данък добавена стойност почнала през май 2009 год. и траяла да се ползва в сдружението до 2011 год. с фиктивни доставки от разнообразни компании.  

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР