Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване за

...
Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване за
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна разследва присвоил ли е Костадин Костадинов партийна субсидия

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане по следствие за заграбване на партийна дотация против Костадин Костадинов от партия " Възраждане ".
Досъдебно произвеждане за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай е във връзка излъчени два репортажа от следствие на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за закононарушение по член 203 от Наказателния кодекс, което е легален мотив за формиране на досъдебното произвеждане, изясняват от там.
Разследването би трябвало да откри дали длъжностно лице от управителните органи на партия „ Възраждане “ е присвоило партийна дотация в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предопределени за действието на партията.
Ще бъдат тествани изнесените в медиите обстоятелства по придобиването на парцели от лице от управлението и свързани с него лица, както и придвижването по партийните сметки на Политическа партия „ Възраждане “ – приходи и преводи към други сметки.
Припомняме, че в края на март Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка изказвания на Костадин Костадинов (в известието на прокуратурата е изписан единствено с букви, бел. ред.), водач на политическа партия " Възраждане ". Поводът са негови изказвания, " будещи неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние, по отношение на пандемията от ковид Covid-19 ".
Сметната палата: Костадин Костадинов да каже истината за партийните дотации
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР