Окръжната прокуратура във Варна е започнала разследване заради съмнения за

...
Окръжната прокуратура във Варна е започнала разследване заради съмнения за
Коментари Харесай

Прокуратурата погна лидер на проруска партия заради субсидия

Окръжната прокуратура във Варна е почнала следствие поради подозрения за заграбване на пари от дотацията на партия " Възраждане ". Делото е формирано посредством " самосезиране " след следствия на Нова телевизия за водача на партията Костадин Костадинов.

В момента той е обвинен по друго дело – за всяване на ужас около ковид. Причината са негови изявления, че складовете на Държавния запас са празни и че ограниченията против епидемията са агитация.

По делото за партийната дотация се ревизира дали " длъжностно лице от управителните органи на партия " Възраждане " е присвоило партийна дотация в размер на 1 млн. лв., връчени му като държавни средства, предопределени за действието на партията ", пишат от прокуратурата.

В излъчените по Нова телевизия следствия се твърди, че Костадинов не се е отказал от партийна дотация, както разгласи, че ще направи преди парламентарните избори през 2017 година Той изпраща писмо до Сметната палата с въпроси какви стъпки би могъл да предприеме, с цел да се откаже от дотацията. Оттам му показват два разновидността. В последна сметка обаче Костадинов употребява дотацията за партийни цели, като част от сумата е дарена.

Прокуратурата ще ревизира и имотните придобивки на водача на партията – нова къща и кола. Интерес за държавното обвиняване съставлява и " и придвижването по партийните сметки на Политическа партия " Възраждане " – приходи и преводи към други сметки ", показва се в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР