Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение срещу 46-годишния Диян

...
Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение срещу 46-годишния Диян
Коментари Харесай

Съдят мъж, който е убил безпомощния си баща по особено жесток начин

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвиняване против 46-годишния Диян Ч., който се допуска, че на 14 декември 2018 година е умъртвил 81-годишния си татко, който е бил в безпомощно положение.

Престъплението е станало във варненския квартал " Младост ", където двамата живели дружно. Те постоянно се напивали и това водело до кавги посред им. През декември обаче възрастният мъж се разболял и не можел да става от леглото си.

Много рано сутринта на 14 декември Диян се напил още веднъж и почнал да бие безпомощния си татко. След към 10 удара с юмруци по главата и тялото на възрастния мъж - татко му умрял.

Синът обаче излъгал брат си и управляващите, като споделил, че татко му паднал в банята. Личният доктор отразил в известието за гибел като причина мозъчен инсулт. Братът на Диян, който се прибрал от чужбина за погребението, обаче не повярвал на версията за гибелта на татко си, защото от погребалната организация, където подготвили за заравяне тялото на умрелия, му съобщили за белезите по натрупа.

Той подал сигнал до Окръжната прокуратура във Варна. Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на жилището проверяващите разкрили петна от кръв на разнообразни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза открила, че причина за гибелта на бащата е гръдна контузия. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други контузии.

Предстои делото против 46-годишния Диян Ч. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Наказанието за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, 5 и 6, по отношение на член 115 от Наказателен кодекс е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР