Окръжната прокуратура в Търговище внася искане в съда за временното

...
Окръжната прокуратура в Търговище внася искане в съда за временното
Коментари Харесай

Задържаха издирван с червена бюлетина на Интерпол – Анкара турски гражданин

 Окръжната прокуратура в Търговище внася искане в съда за краткотрайното задържане на турски жител, търсен с алена бюлетина на Интерпол за изтърпяване на 15-годишна присъда, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Издирван с алена бюлетина на Интерпол – Анкара турски жител е арестуван до 72 часа, откакто е бил открит на адрес в търговищко село. Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия областен съд  за краткотрайното му задържане за период до 40 дни за екстрадиция в Република Турция.

65-годишният Кьоксал Е. е търсен за обезчестяване и закононарушения срещу половата цялост. Деянието е осъществено над дете. За закононарушението той е бил наказан от съда в град Бурса на 15 години отнемане от независимост през май 2012 год., като присъдата е влезнала в действие.

Осъденият е арестуван в родното си село, само че е турски жител. В България е обитавал с краткотрайно позволение. Турските правосъдни управляващи го търсят за арест и екстрадиция, с цел да изтърпи наложеното му наказване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР