Окръжната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност адвокат от

...
Окръжната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност адвокат от
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на адвокат от Търговище за блудство с малолетни

Окръжната прокуратура в Търговище притегли към наказателна отговорност юрист от адвокатската гилдия в Търговище за осъществени блудствени дейности с малолетни – закононарушение по член 149, алинея 5 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Този текст в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който извърши дейности за да възбуди или удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с лица, ненавършили 14-годишна възраст. Ако е блудствано с две или повече малолетни лица, плануваното в закона наказване е от 5 до 20 години.

Белезници за юрист за блудничество с три малолетни момчета

57-годишният Р.Д. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия областен съд за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража.

Адвокатът приемал децата в адвокатската фирма си, която се намира покрай съда в Търговище, или с джипа си ги извеждал в покрайнините отвън града, където правил блудствените дейности с тях. За сеанс заплащал разнообразни суми.

До момента са открити три малолетни момчета, с които са осъществявани блудствени дейности. Разследването ще открива дали има и други потърпевши малолетни.

Обвиняемият юрист е някогашен магистрат. Работил е като прокурор и арбитър.

Продължават дейностите по следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР