Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения срещу задържания за

...
Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения срещу задържания за
Коментари Харесай

Повдигнаха три обвинения срещу задържания за убийството на момиченцето в Сотиря

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинявания против арестувания за убийството на 6-годишното момиченце от сливенското село Сотиря, съобщи Българска национална телевизия.Припомняме, преди два дни детето бе изнасилено и пребито до гибел. Заради трагичната му гибел в понеделник в община Сливен е разгласен ден на печал.

Мартин Трифонов е упрекнат в ликвидиране, блудничество и обезчестяване. Той се намира в болница под засилена полицейска защита.Обвиненията против него са повдигнати в наличието на длъжностен бранител в болничното заведение, където е настанен.

След няколкочасови преследвания и оказване на опозиция през вчерашния ден Тлифонов беше настигнат и прострелян от полицията.

Освен огнестрелните рани има и счупвания на костите в региона на крайници. Направени са му две интервенции. Състоянието му е устойчиво, съответен е и е контактен, оповестиха от сливенската болница. По думите на лекаря ще е нужна най-малко седмица до момента в който 21-годишният мъж бъде изписан от лечебното заведение.

При укриването си Трифонов се е върнал в дома си закратко. Майка му Стоянка Стоянова му е дала храна, само че не е съобщила в полицията.

" И едното съм и другото съм, сред чука и наковалнията. Която и да е майка нали, въпреки всичко двоуми се на две. Дали да бяга. Или да го съобщи... Защото ми споделиха, че той си е споделил истината а, аз не знам дали е така. " - разяснява тя.

В понеделник съдът ще прегледа мярката за неотклонение на обвинения.

Предвидените санкции за трите обвинявания са 30 години затвор, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.

Мъжът към този момент има една присъда от 9 месеца затвор за блудничество и опит за обезчестяване на 14-годишно момиче, когато е бил малолетен. Лежал е в пандиза и за кражба. Срещу него има и висящо дело за кражба в Районния съд в Сливен.

Майката и бабата на убитото момиченце обмислят да съдят лекарите, тъй като, по думите им, не са оказали навременна помощ на детето им. От община Сливен споделиха, че имат подготвеност за оказване на финансова и психична помощ на околните на детето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР