Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа двама наркоразпространители,

...
Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа двама наркоразпространители,
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Силистра задържа двама наркоразпространители

 Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа двама наркоразпространители, открити при извършената през вчерашния ден профилирана интервенция против наркоразпространението в дунавския град от криминалисти от ОД на Министерство на вътрешните работи. Те са привлечени като обвинени по две досъдебни производства за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

По време на интервенцията криминалистите разкрили при обиск на 30-годишния Георги Г. 4 пакетчета с канабис с тегло 4,5 грама. При осъществено претършуване в дома и автомобила му са открити и конфискувани 26 пакетчета с марихуана с общо тегло 23, 6 грама, 8,4 грама метафетамини, електронна везна и пари. Намерен бил и бележник, в който Георги записвал имената на клиентите си и сумите, които заплащат или му дължат.

Задържан като наркоразпространител по време на профилираната полицейска интервенция в Силистра против наркоразпространението е и 21-годишният  Тони Ст. Той държал за разпространяване 0,3 грама метамфетамини и 0,6 грама марихуана. Установени са били двама негови клиенти. Тони Ст. е осъждан.

До приключване на периода на предварителното задържане до 72 часа Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе претенции в Силистренския областен съд за установяване мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на двамата наркоразпростгранители.    

Работа по документирането на незаконната активност на двамата обвинени продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР