Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд 47-годишния Валентин

...
Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд 47-годишния Валентин
Коментари Харесай

Съд за охранител, причинил смърт на четирима

Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд 47-годишния Валентин В. от Силистра, предизвикал при злополука гибелта на четирима души. Сред жертвите е и бременна жена. Водачът е дълготраен чиновник на ОЗ „Охрана“ в Силистра и поради това магистратите от региона са си създали отказ, прецизират от Апелативна прокуратура-Варна.

Адският пътен случай стана на 8 юни м.г. по пътя Дулово-Алфатар след преден удар сред ръководената от подсъдимия „ Тойота “ и „Мазда“, карана от неправоспособния Ахмед Р., който умрял. Още двама от пътуващите в колата на Ахмед са умряли при удара. Возещият се пасажер на предната седалка до подсъдимия водач е четвъртата жертва на тежкия случай, който е породен от навлизането на колата на Валентин В. в лентата за насрещно придвижване. Пътник от другото возило се отървал със междинна телесна щета, по-леко ранен е и возещ се в „Тойота“-та.

Никой от двамата водачи не бил използвал алкохол, гласи заключението на съдебно-химическата експертиза. Окръжната прокуратура в Шумен е показала в обвинителния акт като причина за случая – проявената самоувереност на подсъдимия и неспазването на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Предстои делото против 47-годишния Валентин В. да бъде планувано за разглеждане в съда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР