Окръжната прокуратура в Русе води разследване за смъртта на пристанищния

...
Окръжната прокуратура в Русе води разследване за смъртта на пристанищния
Коментари Харесай

Делян загина по нелеп начин на пристанището в Русе, а сега…

Окръжната прокуратура в Русе води следствие за гибелта на пристанищния служащ Делян Енчев. 39-годишният мъж почина неуместно по време на работа, откакто падна от шлеп във водите на Дунав и се удави.

От прокуратурата оповестяват, че е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел по несъобразителност или немарливо осъществяване на занимание.

Уточнява се, че дежурен следовател е бил на мястото на произшествието 40 минути след подаване на сигнала. Разпитани са очевидци, изискани и са получени записи от видеокамерите, получена е документи от работодателя, назначени са механически експертизи и съдено-медицинска експертиза.

Трагедията се случи на 14 юли на пристанище „ Запад “, където Делян работел като мотокарист. Заедно с сътрудника си Сашо отишли да отворят капаците на шлепа, с цел да разтоварят транспортираната тор. Единият похлупак заяждал и Делян се опитал да го отвори с лост, само че лостът се отплеснал и мъжът, който не можел да плува, паднал във водите на Дунав. Колегата му скочил след него, само че макар че бил професионален избавител, не съумял да изкара Делян на брега. Тялото бе извадено от водата след два дни.

Черна събота в Русенско! Двама мъже се удавиха единствено за няколко часа

Близките на мъжа желаят да не се потули казусът и да излязат нескрито нередностите в предприятието. Делян не бил почивал повече от две седмици и не бил обезопасен с пояс или жилетка. Не било и работа на мотокариста да отваря капаците на шлепа.

Срокът на следствието за гибелта на Делян Енчев е два месеца, прецизира в. Монитор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР