Окръжната прокуратура в Русе разследва вчерашния взрив във Ветово, съобщава

...
Окръжната прокуратура в Русе разследва вчерашния взрив във Ветово, съобщава
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Русе разследва взрива във Ветово


Окръжната прокуратура в Русе проверява вчерашния гърмеж във Ветово, оповестява БГНЕС.

На 13 януари 2020 година към 10 часа в районно управление (на МВР) – Ветово е постъпил сигнал за гърмеж в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на случая са изпратени екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ. Линейката е откарала 51-годишния притежател на парцела в болница в Русе за оказване на здравна помощ.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са подхванали дейности за обезопасяване на местопроизшествието в нужния периметър, както и за изтегляне на хора от прилежащи парцели и здания. Други потърпевши при случая не са открити.

Дежурна оперативна група от чиновници на ОДМВР – Русе и специалисти от СОБТ – Министерство на вътрешните работи са направили оглед на местопроизшествието. В хода на дейностите от парцела са били открити и конфискувани движимости, сложени в дървени сандъци. Назначена е експертиза, от заключението на която да се откри тяхното естество. Те са предадени на профилирани служби за предпазване.

В парцела не са открити други подозрителни движимости, които да основават заплаха за живеещите в същата и в прилежащите здания. Уврежданията по притежателя на парцела следва да се открият от здравната експертиза.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 333 от Наказателен кодекс и член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по изясняване на аргументите и събитията, довели до пораждане на случая, продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР