Окръжната прокуратура в Русе привлече като обвиняем и арестува за

...
Окръжната прокуратура в Русе привлече като обвиняем и арестува за
Коментари Харесай

До 15 г. затвор заплашват шофьора на камииона, убил дете в Русе

Окръжната прокуратура в Русе притегли като обвинен и арестува за 72 часа водача, предизвикал през вчерашния ден гибелта на петгодишното дете в кв. "Долапите ". Това оповестиха от прокуратурата.

От там осведомиха още, че до момента 76-годишният П.С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни катастрофи - при първия случай е предизвикал гибелта на различен човек, а при втория потърпевшият е получил пострадвания, квалифицирани като междинна телесна щета.

Камион прегази дете в Русе, водачът избяга

Сигналът за произшествието е постъпил на тел. 112 в 11.32 ч. през вчерашния ден. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. "Бяла църква " петгодишно момиче. Шофьорът не стопира и напуща мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион "ГАЗ-53 " са открити от полицията в централната част на Русе.

В обвиняването на водача са включени три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По делото са осъществени огледи, конфискувани са материални доказателства, изискани са информации и са разпитани очевидци. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

Заловиха водача на камиона, погубил дете в Русе

Ако бъде приет за отговорен, мъжът може да получи от три до 15 години затвор и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

Разследването по делото продължава.

Момиченцето се е разхождало с баба си и кучето си, когато камионът минава през него
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР