Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения срещу 76-годишния шофьор на

...
Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения срещу 76-годишния шофьор на
Коментари Харесай

Трагедията е огромна! Убитата в Русе Рая била дете, чакано десет години

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинявания против 76-годишния водач на камион Петко С., който през вчерашния ден прегази 5-годишно момиченце в кв. „ Долапите “, оповестиха от държавното обвиняване.

Трагедията стана през вчерашния ден към 11.30 часа. Малката Рая била блъсната от камиона „ ГАЗ-53 “ на ул. „ Бяла църква “, до момента в който лидерът правел завой. Мъжът първо избяга от мястото на престъплението, само че по изложение на камиона от очевидци по-късно беше арестуван.

В обвиняването против 76-годишния Петко С. са включени три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието.

Старецът, затрил детето в Русе, в предишното бил съден за гибел на пътя

По делото са осъществени огледи, разпити, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

Шофьорът е арестуван за период до 72 часа. При задържането му е взето поради и това, че досега Петко С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни катастрофи.

При предходна злополука мъжът е предизвикал гибелта на различен човек, има присъда и за причиняване на междинна телесна щета в трета злополука.

За настоящето му обвиняване законът планува наказване отнемане от независимост за период от 3 до 15 години и лишаване на шофьорската му брошура.

Съседи на бабата на убитата Рая описват, че момиченцето било само дете, чакано цели 10 години. Съседката Цанка Петрова споделя, че всеки ден Петко С. минавал около къщата й и постоянно карал бързо, написа „ Русе медия “.

Съседката Цанка Петрова споделя, че всеки ден мъжът минавал около къщата й и постоянно карал бързо. „ Няколко пъти съм му казвала, той продължаваше и ето до каква степен стигнаха нещата. С този камион имах възприятието, че беше автомагистрала. Аз имам две внучета, които ги притискам като обезумяла в ръцете си, с цел да не станат тези неща, тъй като носим страшна отговорност за децата.

Тази баба не знам по какъв начин ще се усеща отсега нататък. Аз познавам доста добре детето, бабата, дядото. Бабата тотално е срината. Аз видях тя по какъв начин го прегръща, то към този момент беше… беше нещо извънредно “, споделя дамата.

Въпреки че в квартала е неразрешено прекосяването на тежкотоварни камиони, в тази ситуация нарушаване няма.

„ С този тонаж такива камиони се движат, тъй като ограничаването позволява по-малко тонажните камиони да минават, а за камиони над 5 тона е неразрешено придвижването в квартала. Голямо злощастие и огромна случайност, просто някакъв случай, който не знам по какъв начин би се обяснил “, споделя кметският наместник Светлин Савов. Той също познава добре водача, който от години живее в квартала.

Нови скандални детайлности за водача, умъртвил 5-годишно дете в Русе

76-годишният Петко е водач от 1962 година. До момента няма пътни катастрофи, само че е глобен за други нарушавания. При инспекцията след случая през вчерашния ден се е оказал и без механически обзор.

„ Има наложени 7 предходни санкции с наказателни постановления, които са за остарял интервал и за нарушавания неизползване на предпазен колан, без механически обзор и закъсняла регистрация “, изясни ст.инспектор Стилиян Станев от „ Пътна полиция “ - Русе.

По случая се води досъдебно произвеждане, като към момента се обяснява по какъв начин тъкмо се е стигнало до нещастието. По неофициална информация момиченцето е притичало през улицата след кучето си и е попаднало под задните гуми на камиона. Шофьорът, съгласно обясненията му, не е схванал за случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР