Окръжната прокуратура в Русе поиска 30 години затвор за 21-годишния

...
Окръжната прокуратура в Русе поиска 30 години затвор за 21-годишния
Коментари Харесай

30 години затвор за Северин поиска прокуратурата

Окръжната прокуратура в Русе изиска 30 години затвор за 21-годишния Северин Красимиров, който на 6 октомври м.г. умъртви телевизионната водеща Виктория Маринова.

Делото се гледа по съкратената процедура, защото подсъдимият се призна за отговорен и по трите обвинявания - за обезчестяване, блудничество и ликвидиране. Близките на жертвата желаеха 450 000 лева обезщетение за породените премеждия. Според прокуратурата Северин би трябвало да получи най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна, само че поради съкратеното разследване присъдата му ще бъде понижена с една трета. Законът в този случай планува сред 20 и 30 години, като обвиняването настоя за максимума.

Служебният бранител на Северин посочи редица условия, които съгласно него смекчават виновността на подсъдимия - признания, чисто правосъдно минало, цялостно подпомагане на проверяващите, както и умствената му назадничавост. Той изиска общо 15 години отнемане от независимост за подзащитния си. В съда Северин изрази страдание за стореното и се извини на околните на жертвата си.
4
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР