Окръжната прокуратура в Разград ръководи разследване за смъртта на 11-месечно

...
Окръжната прокуратура в Разград ръководи разследване за смъртта на 11-месечно
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Разград с разследване за смъртта на 11-месечното бебе

Окръжната прокуратура в Разград управлява следствие за гибелта на 11-месечно бебе в лечебно заведение. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно произвеждане във връзка гибелта на дете в лечебно заведение в града. Постъпила е тъжба от родителите на момченцето, родено през октомври 2018 година, към която са приложени медицински документи.

Според наблюдаващия прокурор налице са процесуални учредения за формиране на производството за вероятно осъществено закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс. По този текст се проверява причиняването на гибел по заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Разследването ще се извърши от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград. Ще бъде изискана цялата здравна документи от постъпването на детето в болничното заведение до гибелта му на 24 септември тази година, както и резултатите от аутопсията и вътрешната инспекция в болничното заведение и инспекцията на РЗИ – Разград по случая.

Предстоят разпити за всички медицински лица, взели участие в лекуването на детето.

След осъществяването на следствените дейности и преценка на събраните материали ще бъде назначена сложна съдебномедицинска експертиза, която би трябвало да откри повода за гибелта на момченцето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР