Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу
Коментари Харесай

11 г. след убийството на пловдивска милионерка, делото влиза в съда

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт против 33-годишния Здравко Дечкин за убийството на пловдивската бизнесдама и милионерка Виолета Балабанова.

Жестокото закононарушение бе осъществено преди 11 години, а близо десетилетие килърът се укриваше от правораздаването . Заедно с Дечкин на съд е предаден и 32-годишният наследник на жертвата - Георги Балабанов, който го е наел да извърши убийството, тъй като желал да придобие цялото завещание.

През 2009 година Здравко и Георги поддържали другарски връзки, като посещавали разнообразни заведения в Пловдив. По това време връзките сред Георги и 56-годишната му майка Виолета били влошени, тъй като той не работел, само че водел разхитителен метод на живот – купувал скъпи коли, наел си охранители, посещавал разнообразни заведения, напуснал брачната половинка си, макар че имали две дребни деца. Семейството било с положителни финансови благоприятни условия, тъй като бащата на Георги развивал сполучлив бизнес. Семейството имало парцели в Пловдив, които отдавали чартърен. През 2007 година бащата на Георги умрял и от този момент синът упорствал пред майка си, част от тях да бъдат продадени, с цел да получи дял от парите и да продължи да води същия метод на живот.

Виолета Балабанова обаче не била съгласна . Синът й почнал да взема заеми от разнообразни хора, които не можел да върне. Той знаел, че майка му носи в себе си нотариалните актове за парцелите и държи пари в каса в дома си и решил да наеме някой, който със мощ да отнеме чантата й с документите и ключовете за сейфа.

Георги предложил на Здравко да нападне майка му с нож и да й отнеме дамската чанта. Обещал му, че в случай че извърши поръчката, ще му даде 17 000 лв. или автомобила си „ БМВ Х5 “ . Дечкин се съгласил с изискванията и приел, тъй като имал потребност от пари. На 30 септември 2009 година, Георги Балабанов се обадил на майка си и настоял да отидат на вечеря. Жената се съгласили. Тогава синът се обадил на приятеля си Здравко и му споделил към какъв брой часа ще се върнат от ресторанта. Синът инструктирал нападателя да чака майка му пред жилищната кооперация, където живеела в центъра на Пловдив.

Към 19,50 часа синът оставил майка си пред дома й. Там чакал Здравко Дечкин, който се бил скрил във входа. Виолета Балабанова се отправила към кооперацията. Когато влезнала, от стълбищната площадка изскочил младият мъж и я нападнал. Той държал в ръката си нож, който насочил към тялото на бизнесдамата и почнал да дърпа чантата й. Балабанова я стиснала и се отдръпнала обратно. Успяла да излезе на тротоара пред входа, само че Дечкин продължавал да я дърпа. Жената не пускала дамската си чанта и се развикала за помощ. В този миг Здравко нанесъл няколко удара с нож в ръцете и в корема на Виолета, след което срязал дръжката на чантата, взел я и избягал.

Съседи видели ранената жена и се обадили на Спешна помощ. Пострадалата била откарана в болничното заведение, където макар лекарската интервенция е умряла на 8 октомври 2009 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР