Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини бащата, запалил сина си

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Никола Д., на 51 година, за това, че съзнателно е умъртвил рождения си наследник по изключително непосилен метод.

Обвиняемият Никола Д., дружно със сина си Иван Д., на 26 година, брачната половинка си и снаха си живеели в с. Отец Кирилово, обл. Пловдив. В парцела имало две издигнати къщи. По-малката обитавали обвиненият и неговата брачна половинка, а в другата живеел сина му. Обвиняемият Никола Д. редовно злоупотребявал с алкохол, като ставал нападателен и правел кавги със фамилията си.

На 27 декември 2016 година,вечерта, обвиненият Никола Д. бил в дома си в с. Отец Кирилово, изпил към 500 грама ракия. Той почнал да се заяжда със брачната половинка си, тъй като бил схванал, че синът им взел 10 лв. назаем от гражданин на селото. Съпругата на обвинения му споделила да не се тормози, тъй като Иван Д. щял да си върне парите. Обвиняемият не се успокоил, взел еднолитрова бутилка, цялостна с бензин и декларирал, че ще отиде да възпламени автомобила на сина си.

В това време потърпевшият Иван Д. влезнал в къщата на родителите си, при което обвиненият почнал да му се кара за взетия заем. Иван Д. му обяснил, че заемът е негов и ще си го върне. Обвиняемият Никола Д. се подразнил от отговора. Той вдигнал бутилката и изсипал върху главата на сина си бензина, който се стекъл по облеклата му, след което ги запалил. Дрехите пламнали и огънят обхванал тялото на Иван Д. В резултат на горенето той получил изгаряния по главата, лицето, шията, гърдите, гърба и двете ръце. Майката на Иван Д. се пробвала да му помогне, като го поляла с вода и срязала част от горящите облекла.

На място дошъл екип на Спешна помощ, който откарал потърпевшия Иван Д. в болница, където макар извършеното интензивно лекуване, той умрял на 26 февруари 2017 година от породените контузии. Обвиняемият Никола Д. е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и се намира в Затвора в гр. Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР